duminică, 3 aprilie 2011

Si?Cum ne facem V.I.P.?...Ce se afla in spatele dorintei de a fi la moda ?



In trecerea mea grabita printe oameni unde am lasat demult « povestea din spatele oglinzilor » la usa si le-am incuiat intr-o valiza plina cu amintiri nefolositoare, imi privesc acum chipul meu naiv de alta data in sute de tineri preocupati de ideea obsedanta de a iesi in evidenta si de a fi in pas cu trend-urile.

V.I.P, modele, sedinte foto, design, moda, make-up, fashion glam, flash ?!…Toti stim cuvintele acestea, dar tu acela care vrei sa fi un star ai habar ce presupun acestea???Da, cu totii stim de ce trebuie sa fii vip si « te admiram » atunci cand scoti acele "perle " ,cand vorbesti si finalizezi toate incercarile de a deveni un clown.Si mai stim ca esti una din persoanele care ai acel ceva « special » ,de care ne amuzam copios , ba chiar te incurajam si te promovam, caci rating-ul isi spune cuvantul.La urma urmei nu e nimeni vinovat pentru ca neuronii tai au intrat in colaps.Si umorul e in floare cand apar in presa toate acele fatuce siropoase sau acei baietasi, a caror gandire a stagnat odata cu iluzia de a deveni Very Important Person.(VIP)

Sunt cuvinte rostite de cei care vor sa iasa in evidenta si totusi vor sa fie admirati si sa ajunga staruri, desi nu au un minimum de cunostinte in nici un domeniu si nu detin nici o calitate pentru a fi remarcati.Dar…tu vrei sa fi V.I.P.! Iti pui coarne si zorzoane « galm », te dai in spectacol de la penibil pana la ridicol.Tu vrei sa fii pe scena, doar scena te asteapta! Problema se pune ca, mass-media sunt pline de persoane nule, care pica in eroarea de a iesi in evidenta in mod negativ.De ce crezi ca ar mai fi nevoie de inca o nulitate in plus ???Nu toti oamenii pot fi V.I.P-uri, cum de altfel nu toti pot fi astronauti. Sa fii star presupune mult mai mult decat sa cersesti atentie.Cei care sunt cu adevarat vedete, atrag admiratie in jurul lor ,pentru ca au calitati pe care nu oricine le detine.Ei sunt ceruti de public, nu impusi!Sunt adevarate talente. Exemple sunt pretutindeni: Florin Chilian, Anda Adam, Simplu, Holograf, Iris, Alexandru Arsinel, Stela Popescu, Clara Voda, etc., etc., talente, plus cele internationale.


Restul divelor si baietasior care sunt mediatizati apar doar "de fantezie"...sau mai bine spus "paparude on TV".Sunt acolo doar pentru a ne capta atentia si nu pentru ca au vreo valoare. Este simplu! Nu mai e la moda sa fi muzician, profesionist etc. Acum miza e sa fi vedeta, sa-ti etalezi partile intime, si sa te faci de ras, sa te dai in spectacol. Asta-i cheia catre reusita ! Unde nu-i cap, e vai de picioare !

Talentul poate fi ridicat in culmile succesului doar prin munca, iar toate acele scandaluri provocate special pentru a fi mediatizate, sunt doar incercari disperate al unor "carpe uzate" de a cersi putina atentie, cu speranta ca vor ajunge staruri.

Dar nu putem sa ii excludem, ei sunt "pastila portiei de ras" inainte de culcare! De cate ori nu te-ai surprins razand la emisunile difuzate cu vedete??? Problema se pune, oare este vre un scenariu sau chiar exista atat de multa prostie ?! Exista variante pro si contra. Oricum ar fi, povestea asta-i pentru cei ce se lasa usor prinsi de miraje sau carora le place sa fie purtati de valul de prostie.Un adevar haios pe unii, si tragic pentru altii! Si totusi de ce sa ne pierdem timpul cu « resucitarea turmei de oite », sau cu povestea despre realitate ? Cine are cap sa il foloseasca, cine nu, pica "muza inspiratiei" pentru « corul poeziei ».

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu