vineri, 8 aprilie 2011

In cautarea retetei de succes, TU pe cine sau ce te gandesti sa « lustrui » ???

Povestile de succes sunt nenumarate.Mereu cautam retete pentru reusita.Ceea ce nu stim noi, este ca nu exista o reteta de succes, ci doar cunoasterea propriilor noastre limite si dezvoltarea potentialului.
Sunt foar
te multe persoane din jurul nostru, care vor sa devina staruri, cantareti, actori,etc. Le dorim succes! Nu trebuie sa judecam oamenii pentru ca vor sa devina "cineva", ci modul cum o fac merita interpretat…Daca fac asta cu cap si sunt remarcati prin intermediul talentului, atunci putem sa ii felicitam pentru succesul lor si efortul depus !Daca o fac prin « spectacole », aparitii in care isi cer drepturile printr-un comportament de tipul « Help !Vreau sa fiu si eu vedeta » sau « Vreau sa fiu si eu bagat/a in seama !», atunci merita comentat… Si cum altfel decat intr-un mod « savuros » ?! Ar fi si pacat sa pierdem acel moment cu efectul de « cireasa de pe tort » …

Sa ai aparitii pe post de « bibelou », sa iti expui zonele care « incita publicul », sa ai o gura mare sau alte "calitati" de acest tip, nu necesita un manual de intrebuintare, ci doar o dezvoltare buna a « abilitatilor »! Cu siguranta daca iti doresti sa fii « mare vedeta » tu stii cel mai bine sa iti pui in valoare aceste « atu-uri »! Una peste alta, un pantof nu arata niciodata impecabil daca nu e bine lustruit, asa ca ai grija unde si pe cine « lustrui » !!!

Mai poti apela la o metoda ! Sa cauti « succesul cu lumanarea »… Cum se face asta ??? Iata un scenariu: <<"iei o lumanare" mare sau mica, dupa preferinte !!!), o arinzi si stingi lumina…si daca esti fata « desteapta » strigi cat te tine gura : "Unde esti succes ?Unde esti succes ?"Iar cand or sa vina reporterii le spui , ca in urma vizionarii unei emisiuni paranormale, succesul ti-a vorbit si ti-a transmis mesajul, ca te afli aproape de reusita.A doua zi cand o sa apari in presa, nimeni nu va sti ca de fapt succesul tau era... sa fii « mare vedeta» >>

Hello !!!Trezeste-te!!!Succesul nu apare din senin !Sunt destule pareri care sustin ca pot avea succes foarte usor…Dar sa fim seriosi !Sunt doar afirmatii !Succesul se construieste, NU se obtine! Si daca nu crezi, intreaba un dansator profesionist, sa vezi cate ore depune pentru a invata cativa pasi, intreaba un cantaret cate probe de voce da, sau intreaba un artist cate ore lucreaza pentru a creea , din imaginatia sa, opere de arta.Asta pentru ca succesul consta in munca si un plan de perfectionare, nu in vorbe goale, « circ » si nici din lamentari. Pentru ca o vedeta adevarata inainte sa apara pe scena isi prezinta munca si efortul pentru care s-a pregatit in spatele cortinei.Fiecare dintre oamenii de succes, fie ca au fost din lumea « luminilor reflectoarelor » , fie ca au investit in alte domenii , ei au stiut de la bun inceput sa isi pregateasca prin munca « discursul profesional ».

Dar…sa nu ne stresam prea mult…eeee…CRIZAAA !!!Si ?! Exista o singura solutie sa scapi de ea…Aceea sa te gandesti la visul tau si sa il pui in aplicare !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu