sâmbătă, 24 iulie 2010

Tentatia de a fi TU :IN si OUT ca sa nu pari demodat


Zi de zi suntem inconjurati de oameni cu conceptii si idei diferite.Atunci cand trecem pe strada traim cu impresia ca fiecare om e diferit ,cu trairi,ansambluri de conceptii si perceptii ale vietii, variate.Pasii prin lume ne face mai cunoscatori ,mai experimentati,mai rezistenti si poate mai curiosi.Fiecare om are un scop propus in viata, un ideal pe care trudeste sa il atinga.Pentru unii aceste idealuri sunt atinse intr-un timp record, pentru altii viata se masoara in multa munca si extenuare.
Toti oamenii au un model dupa care se pot orienta in calea lor spre reusita si in acelas timp societatea ne impune un model dupa care fiecare om trebuie sa se modeleze.Chiar si cei care nu au inclinatii spre anumite domenii, se chinuie sa para altfel pentru a iesi la liman.Unii dintre acestia ajung la extreme, trec peste limita bunului simt si merg pana intr-acolo incat cad in penibil.O solutie pentru cautarea reusitei o reprezinta analiza situatiei si gasirea unei bune strategii ,intocmirea unui plan pentru usurarea drumului catre reusitia.
Dar ce intampla cu cei pentru care viata nu se masoara in ambitia de a fi cel mai bun dintre cei care ochesc modelul societatii contemporane???Pentru cei care nu doresc sa se conformeze cu noile trenduri sau pentru cei care nu vor sa se conformeze superficialitatii si a deviziei banului?Se poate numi o asemenea persoana outsider? Oare stabilirea trendurilor, in numele tuturor oamenilor, au de a face cu corectitudinea???Acei regizori ,creatori de moda si cei care stabilesc noile directii de principii sunt cei care ne orienteaza catre conceptii si moduri de gandire. Mai putem fi lucizi in deciziile pentru gusturile si principiile noastre???Este ok sa te conformezi dupa niste principii impuse???
Observam zi de zi oameni care doresc sa fie conform noilor directii de modernizare,care sunt dispusi la scrificiu pentru o reusita poleita in aur ,care se sparge ca un balon de sapun in momentul in care calitatea,bunul gust,sau chiar naturaletea sunt risipite.
In zilele noastre oamenii care nu indeplisec modelul omului modernizat ,care nu mizeaza pe bani,putere,si detinerea controlului sunt omenii care au principii OUT.In randul tineretului, daca nu apartii unor standarde impuse de societate si cauti dovezi si explicatii pentru intelegerea unui lucruri sau fenomene cu siguranta vei fi perceput ca fiind OUT.
Moda in ziua de astazi se percepe in a nu sti nimic despre nimic ,ci doar de a beneficia de anumite lucruri fara a cerceta in spate.Sa fii IN inseamna sa fii in randul lumii,sa iti promovezi fizicul,sa beneficiezi de cele mai scumpe lucruri , sa nu ai nimic in cap, dar sa acaparezi prin sezualitate si miscari lascive,sa ai cele mai tari fize si sa cutreieri cele mai luxoase localuri.Sa fi IN insemna sa nu iti pese de ceilati, sa ii umilesti pe cei mai slabi decat tine,sa detii putere si sa calci pe cadavre .Toate acestea pentru o reusita si o satisfactie garantata.
Modernizarea este un pas pentru care cei mai multi necunoscatori si curiosi cad in profunda prapastie a nestirii.Tot ce este nou si ne atrage,tot ce pare benefic si stabil poate aparea in aparenta atat de perfect ,incat din lipsa de cunoastere putem cadea prapastia inselarii.
Obsesia banului si a comoditatii ,a traiului ridicat si a obtinerii unui bine superficial pe moment ,ne face sa ne pierdem ca oameni si sa ne ghidam numai dupa bani,putere si satisfactii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu